Сашо Иванов издигнат за трети мандат кмет на Сапарева баня
Сашо Иванов издигнат за трети мандат кмет на Сапарева баня / Маргарита Петрова

Инициативен комитет издигна настоящият кмет на Сапарева баня Сашо Иванов за нов кметски мандат. Комитетът е с председател Лазар Маргин, членове са 10 души - спортисти, инженери и лекари, хора със собствен бизнес. Димчо Мицов, Васил Пиперевски, Стойне Кацарски, известният български ортопед доц.д-р Румен Кастелов, Валентин Жишкин, Валентин Мандев, Бисер Йорданов, Кристиян Боровинов и единствената дама Юлия Йорданова издигнаха Сашо Иванов за трети кметски мандат.

„Защо издигаме точно неговата кандидатура?", на този въпрос отговори Лазар Маргин. „Вече 12 години Сашо Иванов е в общинска администрация, 8 от тях като кмет на община Сапарева баня. Ние смятаме, че в този период от време се направиха невероятно много инвестиции, стратегически за Сапарева баня. Сега е времето да се размислим и в оставащото време да отсеем слуховете и неверните твърдения от вярното. Направеното никои не може да го манипулира и то не е никак малко, то се вижда", това каза от микрофона в залата Лазар Маргин. „Аз смятам, че той, Сашо Иванов може да оправдае всичките ни очаквания, да доведе Сапарева баня до позицията, която всички мечтаем да има", завърши председателят на Инициативния комитет.

Отчет за това, което е свършено в тези два мандата направи настоящият кмет на Сапарева баня Сашо Иванов. Като стратегически решения и важни постижения за развитието на община Сапарева баня той посочи - придобиване собствеността върху с. Паничище, придобиване собствеността върху общинските гори, което позволи общината да управлява тези земи, а не както преди държавата, създаване на общинско ВиК- Паничище и лесничейство, изготвяне на нов устройствен и застроителен план на Паничище. В периода 2007-2011 г. беше посочено изграждането и пускането в експлоатация на лифта- х. Пионерска - х.Рилски езера, изграждане и пускане на закрит плувен басейн в ОУ „Христо Ботев"-Сапарева баня, реконструкция на модерна градска баня, придобиване право на ползване на остатъка от неизползваната минерална вода, с дебит 9,7 литра за секунда, изграждане и пускане в експлоатация на открити плувни басейни, както и провеждането на балканско и европейско първенства по планинско бягане. Изградените канализационни и водопроводни мрежи, както и спечелените проекти за над 10 млн. лв. също са част от свършеното в този мандат, отчете кметът Сашо Иванов.

„Гръбнакът на нашата програма са изграждането на геотермалална централа, за която вече има сключено споразумение с японски инвеститори и първите стъпки са направени, изграждане на балнеоложки център, за които вече се водят преговори с руски инвеститори и реализиране на проекта „Паничище-Езерата-вр.Кабул", това заяви настоящият кмет и издигнат от Инициативен комитет за трети мандат Сашо Иванов. Своята подкрепа за него изказа и председателят на ОбС Сапарева баня Венчо Златанчев. Петър Чучуганов, който е председател на движение „Нашият град" в Сапарева баня заяви, че застават зад Сашо Иванов.

„Аз мисля, че и София би трябвало да мечтае за такъв кмет", каза доц. д-р Румен Кастелов, член на Инициативния комитет. Събралите се в големия салон на читалището в Сапарева баня жители на общината изпратиха с аплодисменти Сашо Иванов и членовете на Инициативния комитет.