Експерти решават дали да бутат стадион „Пловдив”
Експерти решават дали да бутат стадион „Пловдив” / dariknews.bg
Експерти решават дали да бутат стадион „Пловдив”
42883
Експерти решават дали да бутат стадион „Пловдив”
  • Експерти решават дали да бутат стадион „Пловдив”

До две седмици експерти от Дирекция Национален строителен контрол /ДНСК/ ще направат оглед на състоянието на стадион „Пловдив". Това обяви в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов. Той бе в града, за да се запознае на място със състоянието на спортното съоръжение, чийто строеж е замаразен от 20 години. Намеренията са да бъде изграден стадион с капацитет от 50 хиляди места, който изцяло да отговаря на международните стандарти.

Според премиера Борисов, едва след като бъде направена строителна оценка на стадиона, може да се говори за реалните варианти за неговото завършване и пускането му в действие. След анализа ще се решава дали досега построените съоръжения ще бъдат съборени и на тяхно място ще се изградят нови, или има възможност  те да се използват, подчерта Бойко Борисов. Той отбеляза, че в момента със съдействието на Христо Стоичков, който също присъства на срещата, има интерес от испански инвеститор. Според премиера, Пловдив трябва да се възползва от желанието на инвеститора да вложи средства в стадиона. Бойко Борисов увери, че каквото е необходимо от страна на държавата като гарант, за да може стадиона да бъде изграден, ще бъде направено. Той пожела в близко бъдеще на стадион "Пловдив" да се играе среща между отборите на Ботев и Барселона.

На срещата Борисов бе заедно с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелив и министъра на младежка и спорта Свилен Нейков. В разговора, който се проведе на трибуните на стадиона, участваха още кметът на Пловдив Славчо Атанасов, областният управител Иван Тотев, представители на спортните клубове и фенове на пловдиските отбори.