„Синята коалиция” се разширява за кметските избори във Варна
„Синята коалиция” се разширява за кметските избори във Варна / снимка: Dnevnik.bg

Кандидатът за кмет на „Синята коалиция” във Варна ще бъде подкрепен от още няколко партии, сред които ВМРО, „Новото време”, БНД и земеделските формирования. Това заяви в студиото на Дарик председателят на местната структура на ДСБ проф. Димитър Камбуров.

Номинацията се очаква да бъде обявена в края на месец юли. В момента тя се подготвя, но Камбуров отказа да посочи конкретно име. Той не очаква отлив на десни гласове заради кандидата, който ОДС 2 вече обявиха, че ще издигнат.  „Хората в това обединение отдавна са изпаднали от активната политика и реставрацията на формированията им е маловажна и съвсем не е най-добрата практика”, коментира градският лидер на ДСБ. 

По повод евентуалната номинация за общински съветник на председателя на СДС Варна Цанко Цветанов, чийто син Георги беше осъден на доживотен затвор за убийството на студентката Радостина, Камбуров коментира, че „това е въпрос на личен избор, който се ръководи от моралните устои”. 

Като „безспорно постижение” Камбуров определи избирателната активност на предварителните избори на „Синята коалиция”. Според него на тях е била отметната заблудата, че едната партия носи на гърба си другата.