Емил Василев е кандидатът на РЗС за кмет на В. Търново
Емил Василев е кандидатът на РЗС за кмет на В. Търново / Sofia Photo Agency

Конгресът на партия „Ред, законност и справедливост" утвърди кандидатурата на депутата Емил Василев за кандидат- кмет на Велико Търново. На партийния форум вчера в столицата бе обявена и кандидатурата на Атанас Семов за кандидат - президент на партията.

Лидерът на РЗС Яне Янев заяви, че до края на юли ще станат известни имената на всички кандидати за кметове в страната.

„Кандидатирам се за кмет на старопрестолния град с намерение да спечеля - нека това бъде ясно, особено на противниците ми. Никой от тях да не очаква милост в изборната кампания - доказал съм на всички, че стоя зад принципи и съм безкомпромисна личност", заявява в специална декларация народният представител. „За тези, които планират да купуват гласове или да фалшифицират вота, обещавам едно - бързо разследване и ефективно наказание. Зад мен ще застанат някои от най-уважаваните граждани, бизнесмени и сдружения във Велико Търново", пише още в декларацията.

Листата за общински съветници на РЗС ще се състои от почтени и влиятелни хора с безупречно реноме, които са твърдо решени да работят за смяна на модела и избистряне на мътилката в търновското политическо блато, обитавано дълги години от хранени с общински средства алигатори. Наследниците на Асеневци, Патриарх Евтимий и Стефан Стамболов заслужават по-добро бъдеще", заявява още кандидат-кметът на РЗС Емил Василев.