Състезател по борба е загиналият вчера на пътя Кубрат – Тутракан
Състезател по борба е загиналият вчера на пътя Кубрат – Тутракан / ОДМВР-Разград

16-годишното момче, което вчера загина при пътен инцидент на шосето Кубрат - Тутракан, е състезател по борба от разградския клуб „Лютфи Ахмедов" - научи Дарик.

Енис Ахмед от село Бисерци е десетокласник в Спортното училище в Разград. Носител е на пет сребърни и бронзови медали от републикански първенства по свободна борба. Последното участие на Енис Ахмед в състезание е между 9 и 11 юни в Държавния лично-отборен шампионат по свободна боба за кадети в Бургас. Тогава в категория до 63 кг. той е останал на 16-то място сред 31 състезатели, категорията му била сред най-оспорваните по брой участници.

Бащата на момчето работи в Германия, погребението ще бъде насрочено, когато той се прибере в България.

Младият борец загина при пътен инцидент в 2,30 ч. в събота. Тогава „Фолксваген Пасат" с русенска регистрация излиза вляво от шосето Кубрат - Тутракан, удря две дървета и се преобръща в крайпътна канавка. Енис Ахмед умира на място, 21-годишният шофьор с инициали Е.А. и другият пътник в колата - 17-годишен младеж с инициали К.А., и двамата от село Бисерци, избягали от мястото на катастрофата. По-младият е издирен от полицията, прегледан е в кубратската болница и освободен. След 12 часа е намерен и водачът на колата, който се укрил. Оказало се, че той нямал свидетелство за управление на МПС. Предполага се, че тримата са били в заведение и са употребили алкохол.