Борисов бил участник в убийства, твърди Яне Янев
Борисов бил участник в убийства, твърди Яне Янев / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов бил участник в убийства, твърди Яне Янев
42750
Борисов бил участник в убийства, твърди Яне Янев
Яне Янев говори за Бойко Борисов
  • Борисов бил участник в убийства, твърди Яне Янев
  • Яне Янев говори за Бойко Борисов

Лидерът на РЗС Яне Янев изрази твърдение, че премиерът Бойко Борисов пряко или косвено е участник в убийства и призова магистратите, вместо да си заравят главите в пясъка като щрауси, да извадят наяве истината за него. Това се случи по време на четвъртия конгрес на партията в НДК.

Пред делегатите Янев обясни, че е време обществото да разбере бил ли е министър-председателят съучастник, подбудител или извършител на убийства в България.

На въпрос кога и как ще докаже твърденията си, Яне Янев обясни, че това ще се случи по време на предизборната кампания, но не чрез вадене на компромати, а както винаги досега - с показване на документи.

Според лидера на РЗС Бойко Борисов е единственият премиер на държава - член на Европейския съюз, чиято биография е забулена в тайнственост. Истината за него трябва да излезе, колкото и грозна да е тя, още от дата, в която беше избран за главен секретар на МВР, каза Янев. Той е категоричен, че са необходими отговори на въпросите: кой предложи Борисов за този пост, как го е предложил и какво се е случило, когато той "сложи лампазите и тръгна да вдига белите чаршафи над стотици трупове".

Лидерът на РЗС настоя още за яснота относно това кой управлява държавата в момента, как са се развихрили контрабандните канали, какви са корупционните схеми и има ли наркотрафик в мащаби, непознати досега. "Трябва да излязат на показ групировките, които са плътно до Бойко, зад Бойко и около Бойко. Трябва да се знае всичко за Пашата, за Котараците и за кръга Пеевски. Кой на кого се отчита, по колко и как", каза Яне Янев на четвъртия конгрес на ръководената от него партия. (Чуйте думите на Яне Янев в прикачения звуков файл.)

Борисов бил участник в убийства твърди Яне Янев
netinfo

Междувременно РЗС избра своя представител, когото изпраща в битката за президентския пост. Това е зам.-председателят на партията Атанас Семов. Пред делегатите той призна, че това може би е най-рискованото решение в живота му. Семов уточни, че го е взел с ясното съзнание, че след няколко месеца с политическата му кариера може и да бъде свършено, ако не се представи добре на изборите през октомври. "Готов съм на саможертва", каза Атанас Семов и допълни, че тръгва на битка "за сърцата на българите, за които учителската показалка стои по-високо от полицейската палка".

И въпреки че РЗС вече имат кандидат за президент, името на този за вицепрезидент не беше обявено на конгреса на партията. Лидерът й Яне Янев обеща той да бъде солиден и отговорен човек. (Още за кандидатурата на Атанас Семов четете ТУК.)

Борисов бил участник в убийства твърди Яне Янев
netinfo