БСП избира кандидат-кметовете си от утре
БСП избира кандидат-кметовете си от утре / netinfo

От утре Българската социалистическа партия във Великотърновска област ще определи на общински форуми кандидатите си за кметове.

Първата общинска конференция е утре в Горна Оряховица, където за гласовете на своите съпартийци ще се съревновават общинският лидер на БСП в Горна Оряховица Георги Рачев и бившия кмет на Общината Никола Колев. Колев бе кмет в продължение на четири последователни мандата, но на последните избори бе заменен на поста от Йордан Михтиев, чиято кандидатура бе издигната от ГЕРБ. Общинска конференция ще има утре и в Павликени. Там нейните делегати ще трябва да решат кой ще е кандидат градоначалникът на БСП между Венцислав Иванов - кмет на общината в два поредни мандата след 1989 година и настоящ заместник - кмет, и 41 годишния инженер Емануил Манолов.

Във В. Търново на форума на 25 юни ще се гласува за 11 номинации. Събралите най-много гласове са адвокатът Николай Илчев, областният лидер на партията Марияна Бояджиева и предприемачът Валентин Ламбев. След проведените заседания на основните организации на БСП в община В. Търново стана ясно, че разликата между тримата е много малка - дели ги едно предложение. Значителен брой номинации са получили още Стоян Витанов, Петко Тюфекчиев и Стефан Антонов. В останалите общини на областта има само по една номинация - в Свищов на Милен Манолов, който е председател на общинската организация на БСП,  в Полски Тръмбеш - на настоящия кмет Георги Чакъров, в Стражица - на председателя на Областното младежко обединение в БСП Илиян Маринов, в Елена - на Сашо Топалов, който ще се състезава за пети кметски мандат, в Златарица - на председателя на Общинския съвет в Общината икономистът Петьо Русев и в Сухиндол - на кмета през последния мандат Пламен Чернев. В Лясковец номинацията е също една, но тя ще бъде обявена в последния момент преди конференцията на 27 юни, съобщават от общинската организация на БСП. Общинските конференции на БСП във Великотърновска област трябва да приключат на 2 юли със заседанието в Златарица.

 

.