Олимпия детронира НСА от трона на женския футбол
Олимпия детронира НСА от трона на женския футбол / снимка: Gong.bg

Отборът на Олимпия е новият носител на Купата на България по футбол за жени. След седемгодишна пълна доминация на НСА, днес момичетата на президента Панайотис Папас вдигнаха купата, побеждавайки с 3:2 в изключително драматичен мач.

В състава на Олимпия личаха имената на няколко сръбски националки, които в крайна сметка доведоха до разликата на финала. НСА не бе губил официален мач в България от май месец 2004 година, като в този период е постигнал четири поредни дубъла - титла и купа и седем поредни титли.

Първият гол в срещата падна в 43-а минута, когато след невероятен 40-метров пробив на Йована Сретенович последва пас към Радка Живкович и капитанката не сбърка сама срещу вратарката.

В 52-а минута Афродита Салихи реализира гол за 2:0. Опреният до стената тим на НСА върна едно попадение в 63-а минута, когато след няколко рикошета Велина Кошулева намали.

Олимпия обаче си реши мача с нов гол, този път на Йована Сретенович. Малко преди края на срещата състезателка на НСА бе откарана в болница с извадено рамо.

Представителките на спортната академия стигнаха до втори гол в даденото от рефера Александър Костадинов продължение чрез Валентина Господинова, но за повече нямаше време.

След края на срещата президентът на Олимпия Панайотис Папас си пожела догодина неговият тим да се пребори за титлата и да участва в Шампионската лига, където този сезон ще са представителките на НСА.