Добричлии черпят английски опит в социалните услуги за деца с увреждания
Добричлии черпят английски опит в социалните услуги за деца с увреждания / Дарик Добрич - архив

Делегация от осем представители на област Добрич, водена от зам.-областния управител д-р Катя Ганова отпътува за Великобритания на работно посещение. Целта на обучителната визита е запознаване с британската система за подкрепящи услуги  за деца и техните семейства,  като част от проекта свързан с деинтитуционализацията на грижите за деца, стартирал в област Добрич с подкрепата на фондация ЛУМОС, информират от Областна управа.

Визитата ще бъде в графство Дарби, където представителите на област Добрич ще посетят Център за интегрирани услуги за деца с увреждания, Национална организация за защита на човешките права, която се управлява от хора с увреждания, Благотворителна организация,  работеща за подобряване услугите и условията за деца с увреждания на възраст  до 19 години и техните семейства, училище и спортен колеж  към местната община, обслужващи ученици с физически и тежки увреждания, Център за деца с увреждания под 5- годишна възраст.

Предвидено е и посещение на общинска Агенция за приемна грижа и осиновяване, както и на общинско общообразователно училище за деца със специални образователни потребности, информират още от Областна управа.