Укрепват коритото на река Глазне с европари
Укрепват коритото на река Глазне с европари / снимка: Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Кметът на община Банско Александър Краваров подписа договор в регионалното министерство за укрепване на коритото на река Глазне в курортния град. Това стана на официална церемония в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Проектът е по оперативна програма “Регионално развитие” 2007 – 2013г, приоритетна ос 4: “Местно развитие и сътрудничество”, операция 4.1. “Дребномащабни местни инвестиции”, схема за безвъзмездна финансова помощ “Подкрепа за дребномащабни мерки за предотвратяване на наводнения в 178 малки общини”. Стойността на проекта е 1 017 647, 42 лева, от които 50 882, 36 лева са собствен принос от община Банско. Средствата, с които общината ще съфинансира проекта, съставляват 5% от общите допустими разходи.

Строително- монтажните дейности по проекта ще включват изграждане на масивни подпорни стени, дънни прагове и шпори и насочваща дига с обща дължина 340 м.

Продължителността на проекта е 12 месеца, но амбициите на ръководството на общината са дейностите по проекта да бъдат най-засилени по време на лятното маловодие и до есента да се приключи с най-трудните и основни работи, съобщават от пресцентъра на курортната Община.