Общината в Асеновград дава 200 000 лева за нови ясли
Общината в Асеновград дава 200 000 лева за нови ясли / dariknews.bg

Общината в Асеновград е заложила в инвестиционната си програма 200 000 лева за изграждане на детско заведение с две яслени групи с капацитет за 132 деца. Между 10 и 30% от местата ще са за деца с физически и умствени увреждания, деца на родители с психически проблеми или семейства, които нямат социална интеграция. Срокът на проекта е 2 години, а по него ще започне да се работи след подписване на договор за изграждане на Общностен център за деца и семейства между община Асеновград и Министерството на труда и социалната политика.

Проектът е за интегрирана социална услуга за деца от 0 до 3 години и от 3 до 7-годишна възраст, като средствата за него ще се отпуснат от Световната банка и ще са в размер на около 1 200 000 лева, съобщи за Дарик зам.- кметът на общината инж. Стоян Димитров.

Подготвя се също така и преустрояването на бившата детска градина в квартал "Запад", допълни Димитров. По думите му, освен преустройството на сградата, ще бъдат изградени административна част и два корпуса за отглеждане на децата. Част от средствата са предвидени за издръжката на децата и персонала за срок от 2 години. За децата ще се грижат 45 души - медицински специалисти, психолози и възпитатели.