Заможните родители трябва да плащат по-висока такса за детска градина, смята Кисьов
Заможните родители трябва да плащат по-висока такса за детска градина, смята Кисьов / Sofia Photo Agency, архив
Заможните родители трябва да плащат по-висока такса за детска градина, смята Кисьов
41953
Заможните родители трябва да плащат по-висока такса за детска градина, смята Кисьов
  • Заможните родители трябва да плащат по-висока такса за детска градина, смята Кисьов

Таксата в детските градини в София трябва да бъде по-висока за онези родители, които имат по-високи финансови възможности, а не както е сега в момента всички да плащат по равно. Тази теза лансира в предаването „Седмицата" на Дарик кандидатът на СДС за кмет на София Владимир Кисьов. Така според Кисьов проблемът с недостига на места можел да се реши за година.

Според опонента на Кисьов в рамките на Синята коалиция - кандидатът на ДСБ за столичен кмет Прошко Прошков, за решаването на проблема с градините по-скоро трябва да се мисли за допускане на частна инициатива в грижите за децата.

Коментирайки темата за сблъсъците пред софийската джамия на 20 май, Кисьов заяви: „Ако стана кмет, не бих разрешавал протести пред църкви и джамии по време на служби. Тези протести трябва да се решат законодателно. Аз даже в персонален план съм правил забележки и на секти, които пред християнски храмове са организирали техните песньовки. Говоря за такива, които по време на служба биха провокирали сериозни сблъсъци. Килимчетата по тротоарите не са нормално нещо, там се движат пешеходци. Въпросът е как да се излезе от ситуация, в която се твърди, че един храм е препълнен".

Според Кисьов София няма нужда от още една джамия.

„Ако бях на мястото на кмета на София Йорданка Фандъкова, щях да се съобразя с елементарния факт, че от две седмици насам, преди този инцидент пред софийската джамия на 20 май, хора с отличителни белези на „Атака" вървяха около джамията с мегафони, високоговорители. Аз имах устни запитвания от страна на представители на „Атака" в София за разполагане на агитационни шатри на територията на „Лозенец". Отговорил съм отрицателно на това нещо, с риск дори да вляза в административен спор. Кметът трябва да се съобразява преди всичко със сигурността и спазването на закона. Това не беше направено", заяви по темата за сблъсъците пред „Баня Башъ" Прошко Прошков.

Той добави, че е въпрос на внимателна преценка и решение на общинския съвет както като място, така и като възможност построяването на един храм: „Защото един храм от всякакъв характер трябва добре да се впише и в околната архитектурна среда не само като визия, а като социална функция. Аз не мисля, че това, което e предвиждано в Малинова долина, на пръв поглед е удачен вариант".

Заможните родители трябва да плащат повисока такса за детска градина смята Кисьов
netinfo

Целият разговор с Прошко Прошков и Владимир Кисьов можете да чуете в звуковия файл