Сред привиканите от видеозаписите за сблъсъците пред Баня Башъ нямало атакисти
Сред привиканите от видеозаписите за сблъсъците пред Баня Башъ нямало атакисти / Sofia Photo Agency, архив
Цветан Цветанов
41915
Цветан Цветанов
  • Цветан Цветанов

Установени са хора от видеоматериалите, изискани от органите на реда, които са участвали в сблъсъците пред джамията „Баня Башъ" в София миналия петък, но те не са активисти на „Атака".Това съобщи в кулоарите на парламента вътрешният министър Цветан Цветанов. По думите му в момента тези хора се разпитват.

Цветанов допълни и че човекът с ножа, който участва в сблъсъците, не е активист на националистите. Информацията за него е, че е с мюсюлманско име, но не се знае дали е от молещите се.

Министърът увери, че МВР няма никаква избирателност кой да задържа и кой не. В този инцидент има представители и от християните, и от мюсюлманите, допълни Цветанов. По думите му МВР е предприело всички необходимите мерки, за да мине днешната молитва без проблем.

Бой между мюсюлмани и националисти беляза петъчната молитва в джамията „Баня Башъ" в София на 20 май. Протестът на „Атака" срещу високоговорителите на мюсюлманския храм, завърши с пострадали мюсюлмани, ранена депутатка от „Атака" и пострадали полицаи.