Жените свързват цветята с изневяра
Жените свързват цветята с изневяра / снимка: Impact Press Group

Цветята са класически израз на любовта, но ако подарите букет на съпругата си, това може да има доста по-различен от желания ефект, тъй като тя вероятно ще си помисли, че й изневерявате, сочи британско изследване.

Три четвърти от жените признават, че са подозрителни, когато мъжът им се появи с букет в ръка. Кутия шоколадови бонбони обикновено кара дамите да смятат, че партньорът им ги е излъгал за нещо, а вечеря на свещи често се асоциира с лоши новини.

Подаръците, които не предизвикват подозрения, са торти или храна за вкъщи. В допитването участвали 1500 мъже и също толкова жени с дълги връзки, които трябвало да отговорят на въпроса какво мислят за подаръците от партньорите им и било установено, че степента на подозрението е свързано с цената на подаръка, пише БГНЕС.

"Може да сте имали най-добри намерения, но купуването на изненадващ подарък на партньора ви може да ви отведе в опасни води. Колкото по-скъп е подаръкът, толкова и подозрението е по-голямо. Най-честото погрешно схващане е, че само изневеряващите подаряват скъпи подаръци, така че, ако искате сладки приказки с партньора, най-добрият начин да му покажете това е, като му подарите парче торта", казва Греъм Наш от най-голямата верига пекарни във Великобритания Greggs the bakers, която поръчала изследването.

Близо половината от мъжете казват, че са спрели да купуват подаръци на партньорката си, тъй като това можело да ги доведе до параноя. А повече от една четвърт от жените заявили, че партньорът им им е давал подарък, след като направел нещо нередно. Средно мъжете подаряват по три изненадващи подаръка на партньорката си на година.