Разследват мъж от Узунджово за секс с непълнолетна
Разследват мъж от Узунджово за секс с непълнолетна / netinfo

Районна прокуратура Хасково разследва 22-годишен мъж от село Узунджово обвинен в сексуална връзка с 15-годишно момиче. Сигналът до държавното обвинение е подаден от отдел „Закрила на детето", където е депозирана жалба от бабата на ученичката. Междувременно бременното във втория месец момиче е временно настанено в дом „Асен Златаров", тъй като в Хасково и областта няма кризисен център за деца в риск. По думите на бабата връзката на внучка й започнала преди три години, когато момичето било едва на 12. Семейството й разбрало за това чак тази зима. Въпреки несъгласието на близките си, ученичката продължила да се вижда с по-възрастния си приятел.

В момента с нея работят психолози, до момента тя не е взела решение за бъдещите си намерения. Това каза пред Дарик Зара Костадинова, началник отдел „Закрила на детето" към Регионална дирекция „Социално подпомагане". Ако непълнолетната майка реши да задържи детето си, тя ще получи от държавата помощ като всички неосигурени майки, но въпреки крехката си вързраст няма да ползва други финансови привилегии.

40 случая на малолетни и непълнолетни майки са докладвани в отдел „Закрила на детето" от началото на годината. По данни на социалните работници до момента нито една млада майка не се е отказала от отглеждане на детето си.