IBM търси най-стария си продукт в България
IBM търси най-стария си продукт в България / netinfo
IBM търси най-стария си продукт в България
41827
IBM търси най-стария си продукт в България
  • IBM търси най-стария си продукт в България

Тази година IBM навършва 100 години от създаването на компанията. По повод годишнината IBM България, търси притежателя на най-стария продукт на синия гигант в страната.

Предметите трябва да датират преди 1970 година, а доказателство за притежанието им ще бъде снимка (дигитален или аналогов формат) с описание на предмета и данни на собственика. Снимките могат да се изпращат до 13 юни 2011 г. на e-mail office@united-partners.com или по пощата на адрес: София 1202, ул. Кирил и Методий 120, ет. 7.

Най-старият продукт, открит в България, ще донесе на притежателя си специален персонализиран подарък уникат от IBM.

От пишещата машина, търговските везни, регистраторите за работно време през компютърните системи до суперпроводниците - IBM всъщност празнува 100 години прогрес. По случай вековния си юбилей "голямата синя" компания, която стои в основата на много от съвременните компютърни технологии, ще отправи поглед назад към историята на технологичните иновации и ще даде своето предсказание къде ще бъде светът в следващите 100 години.

Вероятно се питате как тази компания стартирала с перфокарти, машини за рязане на месо и сирене, търговски везни - компания с 1300 работници тогава се трансформира в един от най-крупните доставчици на софтуер, хардуер и комплексни услуги в областта на информационните технологии, с персонал от 105 000 служители само в САЩ през 2010 г. Отговорът е в постоянството и трудът, казва Томас Уотсън старши - човекът, който от една не голяма, но перспективна компания създаде световния гигант IBM.

За младото поколение IBM е само една компания, която регистрира по хиляди патенти всяка година. Тя обаче е нещо повече от това. IBM е компанията, въвела термина персонален компютър с пускането на първия си персонален компютър IBM 5150 на 12 август 1981 година. И така прави поврат в историята, като създава компютри за обикновения гражданин, а не само за организациите.

IBM е компанията, позната със своето прогресивно мислене не само в областта на технологиите. През 1914 година компанията назначава първите работници с увреждания на работа - нещо, което до този момент не е правено. През 1934 година назначава първите жени на технологични позиции, а през 1935 година IBM постановява, че жените ще са равнопоставени по заплащане с мъжете. След това, през 1953 година компанията застава твърдо зад решението си и заявява публично, че няма да прилага дискриминация по раса, цвят на кожата, или вяра.

Рекордните 5896 американски патента през 2010 г. е взела IBM. Така за поредна 18-а година IBM е начело в списъка на най-изобретателните компании в света и първата, на която се предоставят 5000 американски патента за една година, посочват от компанията.

IBM отделя около 6 млрд. долара годишно за проучвания и развитие. Тази година се навършват сто години и от първия патент на компанията. Той е получен през 1911 г. за изобретение, свързано с перфорирани карти.

Повече за 100-годишната история и постиженията на синия гигант ще ви разкажем дни преди 16 юни, когато компанията ще празнува вековния си юбилей.

А сега ви напомняме отново за конкурса, който търси притежателя на най-стария продукт на IBM в България. Преди малко повече от месец управителят на БНБ Иван Искров получи юбилеен сертификат, удостоверяващ, че централната банка е първият клиент на IBM в България от 1937 г. Вие също може да се окажете с подобен сертификат за физическо лице, което притежава най-стария продукт на синия гигант в страната.

Нека търсенето започне сега!

IBM търси найстария си продукт в България
netinfo