Съзнанието на убиеца от Тенерифе било отровено от наркотиците
Съзнанието на убиеца от Тенерифе било отровено от наркотиците / Reuters, архив

Българинът Деян Деянов, който обезглави възрастна жена на остров Тенерифе, се пристрастил към хероина във Великобритания, разказва бившият му хомосексуален любовник, шотландският строителен работник Стюарт Кросби, цитиран от вестник "Дейли мейл".

Освен че редовно пушел марихуана, Деянов си инжектирал тежкия наркотик, който правел поведението му опасно непредсказуемо. Българинът си осигурявал пари за наркотици, като се включил в разбойническа банда и като крадял от приятели.

Бившата приятелка на Деянов, 28-годишната Надя Миланова, казва, че все още живее в страх от него. Миланова има шестгодишно дете от убиеца. "Живея в кошмар. Наркотиците го превърнаха в различен човек. Той беше мил и внимателен, но се промени", казва тя и добавя, че веднъж той я заплашил, че ще я хвърли от балкона, а в друг случай извадил нож и казал да избере кой да умре - тя или бебето.

"Дейли мейл" отбелязва още, че семейството на Деянов било сравнително заможно по време на комунизма, но след падането на режима обедняло и се разпаднало. Брат му Елин вини него за семейните несгоди.