Сидеров се съмнява в позитивите от членството ни в НАТО
Сидеров се съмнява в позитивите от членството ни в НАТО / снимка: Sofia Photo Agency

Ако стана президент, ще поискам от нашите партньори да си плащат сметките. Това заяви по БНТ лидерът на "Атака" Волен Сидеров във връзка с наема на американските бази у нас, какъвто той предлага да има.

Сидеров обвини правителството и депутатите от тройната коалиция в национално предателство, защото са подписали договора за разполагане на американски бази в България през 2006 г. "Съгласил се е един национален предател - Сергей Станишев, съгласили са се едни национални предатели, които са били в парламента", подчерта лидерът на "Атака". Той припомни, че през годините на прехода сме станали свидетели на много национални предателства, никой не се е допитвал до народа при взимането на ключови решения.

Сидеров постави под съмнение позитивите от членството ни в НАТО, за които в специално комюнике настоява в петък външното ни министерство. "Стига сме използвали този клиширан език. България днес е с напълно разрушена система за отбрана. Това са позитивите ни от НАТО", подчерта лидерът на "Атака", цитиран от БГНЕС.

Сидеров заяви, че не се интересува от това дали ще получи разбиране от външния и вътрешния министър за своята позиция. Той отново се противопостави на намесата на американския посланик Джеймс Уорлик във вътрешните работи на България, което е недопустимо. Запитан дали смята за правилна постъпката си да връчи сметка за 2 милиарда долара за американските бази на посланик Уорлик, докато той е на маса, Сидеров отговори: "Скандалът е направен от господин Уорлик, който отправя заплаха към мен".