Кандидатът на РЗС щял да е основният опонент на Борисов на президентските избори
Кандидатът на РЗС щял да е основният опонент на Борисов на президентските избори / DarikNews.bg
Кандидатът на РЗС ще е основният опонент на Борисов на президентските избори според Янев
41415
Кандидатът на РЗС ще е основният опонент на Борисов на президентските избори според Янев
  • Кандидатът на РЗС ще е основният опонент на Борисов на президентските избори според Янев

На тези президентски избори основният опонент на Бойко Борисов ще бъде кандидатът за президент на РЗС. Това заяви в Шумен лидерът на Ред, законност и справедливост Яне Янев. Според него е повече от ясно, че Борисов ще бъде кандидат за президент. „Това е отдавнашна негова мечта, защото Борисов се нуждае от имунитет", каза още Янев и добави, че и като човек, и като политик премиерът нямал друг шанс.

„Той има две алтернативи - едната е да се кандидатира за президент и да стане президент, другата алтернатива е да загуби президентските избори и да стане затворник", каза Янев. Според него това, което предстои да се случи в България, е да има вот „за" и „против" Борисов. „Целият вот против Борисов или огромна част от него е естествено, нормално и разбираемо да дойде при РЗС, защото в България истинската, реалната опозиция на властта е Ред, законности справедливост".

По думите на Янев по време на кампанията и месеци преди нея от РЗС може да се очакват много интересни действия, които нито една друга политическа партия не можела да стори по обясними причини. „Единствената партия, която няма никакви договорки с властта е РЗС", каза още Янев.

Други новини от Шумен