Костов: Ситуацията в страната е „кръпка”
Костов: Ситуацията в страната е „кръпка” / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Лидерът на ДСБ Иван Костов определи ситуацията в страната като „кръпка”. Тя е резултат от неуспешна политика, неудържане на инфлацията в страната, неспособност да бъде преодоляна кризата, обясни Иван Костов пред bTV.

Има монополно високи цени на горивата, каза още той. В момента никой не може да внесе гориво на конкурентни цени, за да ги свали, смята Костов. По думите му правителството и монополите в модерната държава воюват помежду си. „Тази война трябва да бъде започната, за да бъде спряно нарастването на цените. Основната причина да се оттеглят чуждестранните инвеститори от България е монополното присъствие“, каза Костов. Който управлява трябва да си понесе политическата отговорност за това, категоричен е лидерът на ДСБ и бивш премиер на страната.

За предстоящите избори за президент и местна власт Иван Костов каза, че ГЕРБ се страхуват да извадят кандидати, което пречи да се направят дебати. Според него по-важният въпрос е какво ще направи следващият президент за България. „Не знам дали Борисов ще се кандидатира, но той е в изключително трудна ситуация“, коментира още Костов.