Джаферович се връща на терена след 9 месеца, Берое гони 3 точки срещу Академик
Джаферович се връща на терена след 9 месеца, Берое гони 3 точки срещу Академик / Gong.bg

След 9 месеца без футбол, на терена се завръща любимецът на старозагорската публика Ваня Джаферович. Хърватският бранител почти сигурно ще попадне в групата на Берое за гостуването на Академик София в мача от 26-тия кръг на А група. Срещата е тази неделя от 18:00 часа на стадион „Славия" в столицата.

За последно защитникът на „зелено-белите" игра през август миналата година в контрола на предишния си тим - кипърския Етникос, но тогава скъса кръстни връзки и заради травмата отсъства от игрището близо 9 месеца.
Попадането на Джаферович в групата за мача се налага и поради проблемите на наставника Илиан Илиев в отбрана. Титулярният десен бек на старозагорци Владислав Ямуков е контузен, а младият Мирослав Енчев получи червен картон в последния двубой на юношите на Берое срещу Пирин и е с наказание.

Помощник-треньорът на „зерено-белите" Ивко Ганчев заяви, че очаква труден мач в София срещу съпреник, който се бори да не изпадне.
„Крайно време е Берое да вземе първа победа като гост през пролетния полусезон и да не изоставаме от отборите, които се борят за 4-то място", каза Ивко Ганчев. Той коментира и неприятния инцидент с футболиста на старозагорци Виктор Софрониев в благоевградското село Рилци.
„Обвиненията към Софрониев са пресилени, той се е опитал да защити треньора на юношите Тодор Станев", лаконичен бе Ганчев.

Припомням - Софрониев бе арестуван от органите на реда в понеделник и бе задържан в ареста на полицейското управление в Благоевград за 24 часа. Според официалното прессъобщение на МВР Благоевград, полузащитникът е взел участие в саморазправата между футболистите и треньорите по време на мача между юношеските състави на Пирин и Берое, а впоследствие е отказал да се подчини на полицейско разпореждане и е отправил обидни квалификации срещу полицейски служител.