Три проекта за любителско творчество финансирани от Министерство на културата
Три проекта за любителско творчество финансирани от Министерство на културата / Sofia Photo Agency

Три проекта за развитие на любителското творчество във Великотърновска област получиха финансова подкрепа от Министерството на културата. С близо 2 000 лв. бе стимулирана организацията на Шестия празник на детско-юношеско театрално творчество "Малкият принц", който се проведе през миналия уикенд във Велико Търново. С парите бяха отпечатани рекламни материали и брошури за детския конкурс.

1 100 лв. са предвидени за Народно читалище „Съзнателност - 1899" в свищовското село Овча могила. Там предстои провеждането на Фестивал на детския и младежки фолклор „С песни и танци в Овча могила", а отпуснатите от министерството средства са за хонорари на журито.

2 000 лв. получава Община Полски Тръмбеш, която вече седем години организира събор- надпяване с песните на Мита Стойчева „Авлига пее". Парите ще бъдат похарчени за изработването на брошури, плакати, дипломи и компактдискове.

Право на финансова подкрепа имат всички общини и юридически лица, вписани в информационния регистър на културните организации на Министерството на културата и в публичния регистър на народните читалища към министъра на културата. Кандидатстващите не могат да участват в сесията с повече от един проект. Министерството на културата подкрепя финансово 50 % от общата стойност на проекта, а кандидатстващата организация е длъжна да осигури останалите 50 % от свои или други приходоизточници.