Онлайн любовта работи
Онлайн любовта работи / снимка: sxc.hu

Може ли да се определи цената на любовта? Въпреки, че за мнозина отговорът е „твърдо не”, според сайта „Match.com” любовта струва близо 50 млн. щатски долара, пишат американските медии.

Според най-новите данни на прочутия уеб портал за запознанства, сайтовете за онлайн срещи вече са успешни не само от романтична гледна точка, но и от финансова, тъй като мнозина граждани на САЩ вече търсят бизнес връзки. Изследването им също така посочва, че Интернет вече е едно от най-важните места за срещи. „Онлайн любовта определено работи” категоричен е Рубен Томас- асистент по социология в Градския университет в Ню Йорк, цитиран от БГНЕС.

„Предполагаме, че 23% от двойките в САЩ, които са се събрали в периода от 2007 до 2009, са се запознали онлайн. Хората днес вече предпочитат този начин пред запознанствата в училищата, работата, църквата, баровете, партитата и т.н.”, отбелязва още Томас. „Онлайн любовта се среща предимно при подгрупите, които до момента не са имали голям брой връзки и са с беден опит в любовта”, уточнява социологът и допълва, че в това число се включват също 30 и 40-годишните.