Принц Уилям
Принц Уилям / снимка: Reuters, архив

Принц Уилям е по-големият син на Чарлз, принц на Уелс и Даяна, принцеса на Уелс. Роден е на 21 юни 1982 година в болницата Сейнт Мери, Лондон. На 4 август 1982 година принц Уилям Артът Филип Луис е кръстен в музикалната стая на Бъкингамския дворец от Архиепископа на Кентърбъри, д-р Робърт Рънси.

След детската градина Мисис Майнърс принц Уилям става ученик на училището Уедърбай в Лондон от 1987 до 1990 година. От септември 1990 принцът учи в училище Лъдгроув в Беркшир в продължение на 5 години. След това записва в колежа Итън, където учи география, биология и история на изкуството в продължение на две години.
Принц Уилям е на 15 години, когато принцеса Даяна загива в автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 година.

След една година, в която той обучава деца в Чили, взима участие в тренировките на британската армия в Белиз и посещава страни в Африка, принц Уилям избира да учи в университета Сейнт Андрюс в Шотландия. Завършва с магистърска степен по география през 2005 година.
След период, в който натрупва работен опит, Уилям се присъединява към Кралската военна академия Сендхърст като курсант. Получава офицерски чин от армията пред Нейно Величество Кралицата в Сендхърст през декември 2006 година и се присъединява към Кралската кавалерия (Blues and Royals) като втори лейтенант.