Кейт Мидълтън
Кейт Мидълтън / снимка: Reuters, архив

Катрин Елизабет Мидълтън е родена в Кралската болница Бъркшир на 9 януари 1982 година и е кръстена в енорийската църква Брадфийлд на Сейнт Андрюс в Беркшир на 20 юни 1982 година. Кейт най-голямото от трите деца на Майкъл и Карол Мидълтън.

През май 1984 година, когато е на две-годишна възраст, Кейт се премества заедно със семейството си в Аман, Йордания, където баща й работи в продължение на две години и половина.

През септември 1986 година семейство Мидълтън се връща в дома си в Западен Беркшир и Катрин започва да учи в Сейнт Андрюс в Пангбърн, където остава до юли 1995 година. Кейт продължава обучението си в колежа Марлборо в Уилтшир, където учи химия, биология и изкуство в продължение на 2 години. Завършва със златната стипендия от Дука на Единбърг в Марлборо.

През 2002 година Катрин е приета в университета Сейнт Андрюс в Шотландия, от който се дипломира през 2005 година с магистърска степен по история на изкуството. В Сейнт Андрюс е първата среща на Кейт с принц Уилям.

След завършването на висшето си образование бъдещата принцеса работи за Party Pieces - компанията, която се управлява и принадлежи на родителите й, както и на непълно работно време като закупчик на компанията за дрехи Jigsaw Junior.в Лондон. Когато през 2008 година стартира First Birthdays, дъщерна марка на Party Pieces, ролята на Кейт в рамките на семейния бизнес включва проектиране и производство на каталози, маркетинг и фотография.