Хванаха Елена Петрова пияна зад волана
Хванаха Елена Петрова пияна зад волана / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Актрисата Елена Петрова е била хваната да шофира с 1,3 промила алкохол в кръвта, съобщава в. "Монитор". Звездата от нашумелия сериал "Стъклен дом" е била спряна при рутинна проверка пред столично заведение зад храма "Св. Александър Невски" на 18 април. Информацията е била потвърдена от шефа на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

При теста с дрегер са били отчетени 1,3 промила алкохол в кръвта - доста над позволените 0,5 промила и малко над важната граница от 1,2 промила, над която отговорността става наказателна. Това означава, че актрисата ще понесе само глоба от 200 до 500 лева и ще остане без шофьорска книжа за период от 1 месец до 1 година.

"Готова съм да си понеса последствията. Ние сме като всички нормални хора и за нас няма извинение, когато сгрешим. Затова казах на полицаите да ме проверят така, както всички останали. Ще бъда глобена с акт, както си е редът. Взеха ми кръвна проба, но промилите не са 1,3, а много по-малко, иначе подлежа на други санкции. От Би Ти Ви, КАТ и моят адвокат ме посъветваха да не казвам точно колко са те, за да няма спекулации, каквито се правят много често с известни имена", обясни пред "Монитор" Петрова.