Благодатният огън се приземи и в България
Благодатният огън се приземи и в България / снимки: Кирил Кирилов
Благодатният огън се приземи на българска земя
40886
Благодатният огън се приземи на българска земя
  • Благодатният огън се приземи на българска земя

"Нося Благодатния огън, който и тази година снизходи над Светия гроб Господен. Христос Возкресе!" Това бяха първите думи на българска земя на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай след посещението му в Йерусалим. Правителственият „Фалкон" се приземи на летище Пловдив в 19.13 часа. На аеропорта владиката беше посрещнат от десетки свещеници и миряни, които взеха пламък от йерусалимския огън. Сред посрещачите имаше и народни представители, кметът Славчо Атанасов, областният управител Иван Тотев, районни кметове.

Нося ви светилниците на вярата, надеждата и любовта, на доброто и благочестието, каза дядо Николай. Той пожела още: „Невеществената благодатна светлина на Пасхалния огън да озари надлъж и нашир скъпото ни отечество България и просвети българския народ. Христос да възкръсне във всяко сърце и във всяка душа. Божието благословение да пребъде над благочестивия православен български народ! Честито Возкресение Христово! На многая и благая лета!" /Чуйте и от прикачения звуков ф

Благодатният огън се приземи и в България
netinfo
айл/

Митрополитът заяви, че йерусалимският патриарх Теофил ІІІ е приел делегацията на Светия Синод с много радушие и братолюбие. Той е изказал молитвени благопожелания и поздрав за благочестивия български народ по случай най-светлия християнски празник.

Самолетът с Благодатния огън отлетя за София. Следващата му дестинация е Варна.

Благодатният огън се приземи и в България
netinfo