Варненски колоездачи търсят загубена велоалея
Варненски колоездачи търсят загубена велоалея / DarikNews, архив

Шествие под мотото „В търсене на изгубената велоалея” организират колоездачи от велоклуб „Устрем” във Варна. Те ще се съберат на малкия вход на Морската градина срещу Икономическия университет тази вечер в 18.30 часа.

С велосипедите си колоездачите ще стигнат до края на изградената велоалея, след което ще продължат по маршрута, за да проверят дали е построено обещаното продължение на отсечката.

Организаторите казват, че целта им е да привлекат вниманието на варненци и на общината към проблема с недовършената велоалея и нуждата от изграждане на инфраструктура за велотранспорт в Варна. „Ще се постараем също да подобрим културата на хората, ползващи велоалеята като паркинг и пешеходна алея”, допълват от велоклуб „Устрем”.

Те са избрали инициативата им да стартира точно днес на  Международния ден на Земята - 22-ри април. Членовете на клуба са твърдо решени да организират подобни шествия всеки последен петък на месеца, „докато не започне да се прави нещо реално за преодоляването на тези проблеми”.