“Петлите” вече и с вокална група
“Петлите” вече и с вокална група / netinfo

Вокална група "Петлите" ще се представи за първи път на бургазлии по време на концерт на 28 април. Той е под мотото "Да протегнем на някой ръка" и ще се проведе от 18.30 мин. в зала 1 на Младежки културен център. Това съобщи днес Соня Емануилова, доброволец, който работи с формацията.


Концертът ще е подарък за децата от всички социални домове в Бургас. Той се организира със съдействието на МКЦ и Дом "Александър Георгиев Коджакафалията". На сцената ще се представят танцовата и вокалната групи, но и приятели на "Петлите"- ще участва фолклорна формация, Гинка Чапралова и Габриела Вълканова. Режисьор и сценарист на своеобразния спектакъл е Александър Томов.


Младите певци, които влизат в групата са 15 деца от "Коджакафалията" и са избрани след кастинг. Задължително е те да посещават училище, да нямам противообществени прояви и да имат желание да пеят. Техен ръководител е Венета Пеева. Целта е да се осмисли свободното им време, в тях да се изградят естетически критерии и култура на общуване.


"Петлите" подготвят и голямо лятно турне в редица български градове. То е под надслов "Родени без любов" и е първото, в което деца от Домове ще представят своите умения и способности. Спектаклите ще са безплатни и ще се играят на открити сцени или в летни театри. Турнето се организира със съдействието на община Бургас и спонсори.