Събраха над 1000 лв. на благотворителен Великденски базар в Банско
Събраха над 1000 лв. на благотворителен Великденски базар в Банско / снимки: община Банско

В навечерието на най-светлия и християнски празник - Великден, десетки жители и гости на Банско отвориха сърцата си и присъстваха на благотворителния базар, организиран от Сдружение “Избор” и община Банско, в партньорство с Дневните центрове “Здравец” и ПГССТ “Алеко Константинов”.

Тази година събитието се проведе за тринадесети пореден път и отново бе под егидата на кмета на общината Александър Краваров и съпругата му Наталия, информират от пресцентъра на Общината.

Събраха над 1000 лв на благотворителен Великденски базар в Банско
netinfo

Великденският базар бе открит от градоначалника Александър Краваров и председателя на сдружение “Избор” Райна Глушкова. Те поздравиха присъстващите и им благодариха за проявената щедрост и милосърдие към нуждаещите се.
Райна Глушкова съобщи, че на Великденския търг през 2010 г. са били събрани повече от 5000 лв., част от които са използвани за рехабилитационна конна езда и зелено училище на децата.

Кметът на общината Александър Краваров сподели, че за него организацията на събитието е акт на добра воля и желание да дари усмивка и донесе надежда.
Това бе и мотивът за всички гости, които се включиха в благородната инициатива. Присъстващите  имаха възможността да се потопят в красотата на ръчно изработените творения от децата и младежите от Дневния център за деца и Дневния център за възрастни в Банско. Красиво боядисани яйца, великденски украси и пъстри картички бяха само част от изделията, с които бяха изненадани гостите на базара.

В края на мероприятието бе съобщено, че събраната сума е в размер на 1097 лева, които ще бъдат изразходвани за продължаване на терапевтичната конна езда -  дейност, която се осъществява вече пета година благодарение на дарителите.
Присъстващите бяха поздравени с  автентични бански песни, изпълнени с много любов от женска певческа група “Звонче”.