Изключиха Корман Исмаилов от Централния съвет на ДПС
Изключиха Корман Исмаилов от Централния съвет на ДПС / снимка: Sofia Photo Agency
Изключиха Корман Исмаилов от ДПС
40761
Изключиха Корман Исмаилов от ДПС
  • Изключиха Корман Исмаилов от ДПС

Корман Исмаилов е изключен от Централния съвет и парламентарната група на ДПС. Решението е взето на заседание на Централното оперативно бюро на движението.

Миналата седмица ръководството на ДПС даде на Исмаилов срок от една седмица да реши дали остава в партията, или напуска. Повод за това стана позицията на младия депутат, който единствен гласува срещу изключването на Касим Дал от ДПС, а впоследствие обяви също като Дал, че партията се нуждае от промяна, дори това да минава през смяна на председателя й.

Преди седмица Корман Исмалов защити тезата си пред Дарик, че ДПС трябва да се реформира. Той допълни, че ще отстоява мнението си и на заседанието на ЦОБ и ако критиките му не бъдат взети под внимание, ще напусне парламентарната група.

"ДПС има нужда от промяна, от модернизация, от демократизация. Мисля, че няма проблем да бъде искана оставката на когото и да било, дори той да се казва Ахмед Доган", категоричен беше в интервюто си тогава Исмаилов.

Корман Исмаилов е изключен и от ПГ на ДПС, уточни зам.-председателят на групата Камен Костадинов. Той допълни, че от партията настояват Исмаилов да напусне и Народното събрание. Костадинов обясни мотивите за изключването на Исмаилов от парламентарната група и Централния съвет на движението: "Изключен е поради нарушение на правилата за работа ПГ и Устава на партията. След като неговата лична позиция се разминава с позицията на партията, няма място в НС. Фигурата на независим народен представител може да съществува, когато народен представител е бил избран за такъв като независим кандидат. Корман Исмаилов не попада в тази категория".

След заседанието на ЦОБ на партията Корман Исмаилов отказа коментари, но предостави обръщението, което е направил към колегите си. В него се настоява всички бивши сътрудници, които са в редиците на ДПС, да не заемат отговорни публични и партийни постове. "Получените от вас, г-н председател, хонорари и съмнения около тях са огромен негатив за вас и за цялото ръководство", обръща се към Доган Корман Исмаилов. Той настоява да се даде ясен отговор защо се е стигнало до самоубийството на Ахмед Емин. "Нямате морално право на нов мандат като председател на ДПС", заявява още Исмаилов.