Намериха пресни кучешки гробища край Каменар
Намериха пресни кучешки гробища край Каменар / Черно море

Трупове на кучета, вместо в екарисажа, са били изхвърлени край Каменар. За това алармира Ирина Поповска. Днес сутринта тя съвсем случайно се е натъкнала на зловещата гледка.

Призори заедно със съмишленици били в приемника за безстопанствени кучета в Каменар. Искали да осиновят малко кученце – на 4 месеца, което било поето от неправителствена организация, имало паспорт, било ваксинирано и се изчаквало да порасне, за да бъде кастрирано. Самото пале било прибрано вчера. От кучкарника в Каменар обаче им отговорили, че кучето е кастрирано. Това е нарушение на закон, който е категоричен, че куче се кастрира едва когато навърши 6 месеца.

„Настоявахме д-р Юлия Москова да се покаже, но тя категорично ни отказа чрез своя „говорител”. На път към Варна се разминахме с трупната кола на приемника. Върнахме се, но докато обикаляхме отвън, нищо не беше разтоварено. Пак поехме към Варна и на завоя от главния път към с. Каменар забелязахме трупове на кучета”, разказа Ирина Поповска.

„Слязохме и видяхме потресаващи неща. Три трупа на прясно кастрирани женски. По раните още си личаха конците. Труповете бяха захвърлени до черни чували, по които имаше кръв. Третият труп е явно по-стар, защото вече бе започнал да се разлага. По тялото имаше големи. Кучетата лежаха до черни чували, точно такива каквито се използват от работещите в приюта. Всичко това се случва на метри от приемника. Явно вместо да ги карат на екарисажа ги оставят да си се разложат сами”, допълни Поповска./Chernomore.bg