Строят най-модерния градски нужник в Ловеч
Строят най-модерния градски нужник в Ловеч / снимка: sxc.hu
Строят най-модерния градски нужник в Ловеч
40278
Строят най-модерния градски нужник в Ловеч
  • Строят най-модерния градски нужник в Ловеч

Най-модерната обществена тоалетна в България ще бъде изградена в Ловеч, съобщиха кметът Минчо Казанджиев. На мястото на старата тоалетна в Градската градина, която от години никой не ползва заради лошото й състояние, ще бъде изградено красиво и модерно съоръжение за облекчаване на природните нужди на ловчалии.

В проекта е предвидено в нужника да бъде обособена и стая за хора с увреждания. Достъпът до нея ще бъде осъществяван със специална рампа с отопление, което не позволява замръзване през зимните месеци. Предвидено е да има и място, в което най-редовните посетители на Градската градина - майките, ще имат възможност да повиват своите бебета. Цялото вътрешно оборудване ще е от инокс, а фирмата, която изгражда съоръжението ще използва специални термопанели.

Тоалетната ще се ползва безплатно и според плановете на Общината трябва да заработи до празника на Ловеч 11 май, когато по традиция в града се пее рок и лее много бира. В нашата действителност не е изключено едно подобно съоръжение да се превърне в туристическа атракция.

„Преминавайки от еди - къде си до еди - къде си, можете да минете и през градската тоалетна, която е единствена в България”, пошегува се кметът Казанджиев. Градоначалникът все още е в дилема кой точно министър да покани за откриването на европейския нужник.

Новини от Плевен