РЗС: Бойко Борисов знае истината за смъртта на Мишо Бирата
РЗС: Бойко Борисов знае истината за смъртта на Мишо Бирата / снимка: Sofia Photo Agency, архив
РЗС: Бойко Борисов знае истината за смъртта на Мишо Бирата
40090
РЗС: Бойко Борисов знае истината за смъртта на Мишо Бирата
  • РЗС: Бойко Борисов знае истината за смъртта на Мишо Бирата

Смъртта на Михаил Михов - Мишо Бирата е знаково самоубийство, заяви във Враца лидерът на РЗС Яне Янев.

„Днешното знаково самоубийство на т. нар. Мишо Бирата никак не е случайно и съм убеден, че световните анализатори няма да оставят без последици това, което се случва в страната. Все повече ние от РЗС стигаме до извода, че Бойко Борисов може само и единствено да управлява с методите на групировката СИК от началото на прехода. И само и единствено той в държавата знае защо се получи тази мистериозна смърт на неговия герой Мишо Бирата. Бойко Борисов беше единственият човек в държавата, който публично адвокатстваше на Мишо Бирата и каза в този прословут разговор, че го защитава", коментира Яне Янев.

По-рано от „Ред, законност и справедливост" изпратиха съобщение до медиите, в което изразиха съмнение, че смъртта на Михаил Михов е връх в криминализирането и мутризирането на държавата, управлявана като групировка на Бойко Борисов. Според РЗС инфарктът е алиби, което цели да прикрие истинските обстоятелства около смъртта на бирения бос и настоява Бойко Борисов и Цветан Цветанов спешно да отговорят на следните въпроси:

1. На 28 и 29 март колко разговора е провел Мишо Бирата, с кого е говорил и каква е основната тема на GSM диалозите?
2. Кои са политиците, магистратите и висшите държавни чиновници, с които Мишо Бирата най-често е говорил през последните две години?
3. Бил ли е обект на разработка към датата на смъртта му?
4. С кой се е срещал в хотела и с кого е вечерял снощи?
5. Защо тази кончина се е случила точно в хотела на боса на „Лукойл" Валентин Златев и какви са били взаимоотношенията между тях?

РЗС припомня, че звездата на Борисов изгря, докато беше главен секретар и газеше труповете на своите довчерашни приятели от ъндърграунда. Силата му е когато има взривове, бомби, показни убийства, сини лампи, линейки и ковчези. „В такава обстановка Бойко Борисов най-добре вирее, това му е естествената среда от времето на СИК. С тази мистериозна смърт България отново ще влезе в първите страници на световните медии. Наближава момента когато западния свят окончателно ще разбере, че бившия бодигард на Тодор Живков е гангстер, който си сменя образа, но нравите не.

РЗС остава с убеждението, че групировката ГЕРБ арестува или убива най-ключовите свои спонсори, за да замете следите от миналото си и да си осигури служебна победа", посочиха още от РЗС.

Във Враца Яне Янев обяви още, че на 31 март във Видин ще покаже документи, уличаващи земеделския министър Мирослав Найденов в злоупотреби с европейски пари. Лидерът на РЗС обикаля Северозапада за среща със симпатизанти.