Писмо в бутилка получи отговор след 24 години
Писмо в бутилка получи отговор след 24 години / снимка: sxc.hu

Германско момче, което хвърлило писмо в бутилка от кораб в Балтийско море преди 24 години, в крайна сметка получи отговор.

13-годишният руснак Даниил Коротких се разхождал с родителите си на плажа, когато видял нещо да блести в пясъка. "Видях бутилката и тя ми се стори интересна. Приличаше на шише от германска бира с керамична тапа и вътре имаше послание", разказва момчето.

Баща му, който учил немски в училище, превел писмото, което било грижливо обвито в целофан и запечатано с лепенка. В него пишело: "Името ми е Франк и съм на пет години. Баща ми и аз пътуваме на кораб за Дания. Ако намерите това писмо, моля отговорете ми и аз също ще ви отговоря".

Писмото било от 1987 година и в него бил посочен адрес в град Коесфелд, пише БГНЕС. Момчето от писмото Франк Уесбек сега е на 29 години. Родителите му обаче все още живеят на този адрес. "Първоначално не повярвах", разказва Уесбек. В действителност той едва си спомнял за самото пътуване, писмото било написано от баща му.

Руското момче и германският мъж се срещнали по-рано този месец чрез видеовръзка в интернет. Даниил показал на Уесбек бутилката, в която намерил писмото и самото писмо, което поставил в рамка. Руснчето смята, че бутилката не е прекарала 24 години в морето. "Не би могла да оцелее във водата през цялото това време", казва момчето. То смята, че тя е била скрита в пясъка, където я открил.

По време на чата по-рано този месец Уесбек дал на момчето новия си адрес, за да му пише и му обещал да му отговаря, когато получи писмата му. "Той със сигурност ще получи ново писмо от мен", казва 29-годишният младеж.