Десет ученици ще управляват „Идеал Стандарт-Видима” за един ден
Десет ученици ще управляват „Идеал Стандарт-Видима” за един ден / Дарик Габрово, архив

Десет ученици от две севлиевски училища ще влязат в ролята на мениджъри за един ден в рамките на кампанията "Мениджър за един ден" на фондация "Джуниър Ачийвмъндт България". За седма поредна година „Идеал Стандарт-Видима" участва в проявата. „Младите мениджъри" са ученици от Професионалната гимназия по механоелектротехника „Ген. Иван Бъчваров" и от Средното общообразователно училище „Васил Левски".

Те ще прекарат един реален работен ден с ръководители от различни отдели на двата завода на компанията, Центъра за информационни технологии и Дистрибуционния център - дирекция „Техническо развитие"; дейност „Покрития", Call Center; отдел „Безопасност и здраве",  дирекция „Човешки ресурси", отдел „Технология и обучение", отдел „Качествен контрол", направление „Производствена система Идеалния път", направление „Управление на качеството - ИЕ", дирекция „Управление на поръчките, наличностите и доставките".

В началото на работния си ден учениците ще се запознаят с историята, производствения процес, продуктите и търговските марки на компанията „Идеал Стандарт-Видима" АД.

Те ще имат възможност да присъстват на обсъждане на производствени въпроси, решаване на реално възникнали казуси, входящ контрол на керамични и акрилни изделия, организиране износ на изделия, телефонни комуникации с чужбина и други дейности от ежедневието на мениджърите в компанията. След това всеки ученик ще има възможността да обсъди своите планове за професионално развитие и реализация. Младежите ще видят на практика как протича тестването на нов продукт,  етапите по назначение и обучение на нов работник, как се управляват наличности и доставки, качество на продукцията, как се създават нови модели,  как се обслужват сървърите, каква помощ се оказва на отдалечени потребители. По време на работния ден „младите мениджъри" ще имат възможността да задават въпроси, свързани с естеството на работа, софтуерното осигуряване, SAP системата и други.