Срутен мост затвори пътя Радко Димитриево-Друмево
Срутен мост затвори пътя Радко Димитриево-Друмево / ОД на МВР-Шумен

Мост между Радко Димитриево и Ветрище е срутил тази нощ, научи Дарик. Информацията беше потвърдена от директорът на Областно пътно управление-Шумен Димитър Ковачев. В момента пътя е затворен за всички превозни средства и ще бъде извършен авариен ремонт. По думите на Ковачев, река Поройна е подкопала едното крило на този мост - водосток и пътната настилка е пропаднала. Поради пропадането на моста лек автомобил "Мерцедес", с шуменска регистрация, управляван от 20-годишен мъж Шумен е паднал в коритото на река „Поройна",при инцидента няма пострадали. Водачът е изпробван с техническо средство като не е отчетено наличие на алкохол..

"В момента почистваме района и след това ще се извърши авариен ремонт", заяви Димитър Ковачев. Той допълни, че пътния участък ще остане затворен вероятно няколко дни. Обходният маршрут, който може да бъде ползван за селата Вехтово и Друмево е съответно през село Овчарово и с. Костена река.

Срутен мост затвори пътя Радко ДимитриевоДрумево
netinfo

Сигналът за пропадането е подаден на телефона на дежурния по общински съвет за сигурност в Шумен в 00,10 ч. тази нощ от служители на полицията, отзовали се на сигнал за ПТП на мястото, допълниха от пресцентъра на община Шумен и от ОД на МВР. Представители на Общинския щаб за ръководство при бедствия, съвместно със служители на Районно управление на МВР и Областно пътно управление, са създали организация за цялостно затваряне на пътния участък между двете села. Незабавно са информирани Центърът за спешна медицинска помощ, Пожарна безопасност и спасяване, Автогара. Създадена е организация и за извозването на учениците днес сутринта до училищата в с. Дибич и Друмево.