Разкриха мъжете, откраднали 2,5 тона изкуствена тор
Разкриха мъжете, откраднали 2,5 тона изкуствена тор / снимка: ОД на МВР-Шумен

Шуменските полицаи са заловили трима души, откраднали 2 5000 кг. амониева селитра, разпределена в 44 чувала, престъплението е извършено от склад в с. Ветрище, информират от ОД на МВР-Шумен. Задържани са 40-годишен мъж, който е криминално проявен и двамата му съучастници- на по 23 и 30 години и тримата от село Ивански. За кражбата, извършена от складово помещение, намиращо се в стопански двор в с. Ветрище бе сигнализирано на 8 март.

Вечерта на същия ден на бул. „Мадара" в Шумен за проверка са спрени микробус „Мерцедес", шофиран от 46-годишен шуменец и лек автомобил „Сает", управляван от негов близък. В микробуса са открити 34 чувала с тор, а в автомобил „Сеат" други 10 чувала. Изяснено е, че 46-годишният мъж е закупил изкуствената тор от лице от село Ивански, което назовава със собственото му име. При проведените процесуално следствени действия е установено лицето, от което е закупена торта - това е 40-годишният мъж от с. Ивански.

При проведените мероприятия е изяснено, че кражбата е извършена на 07 срещу 08 март. Тримата пристигнали в село Ветрище с лек автомобил "Фолксваген". След като натоварили в лекия автомобил около 10 чувала с тор и ги превозили до село Ивански. Те се върнали с микробус "Фиат", в който натоварили и други около 30 чувала. От дома на 23-годишния мъж от с. Ивански е иззета ножица за арматурно желязо, с която е прерязан единият от катинарите на склада в с. Ветрище.

Двамата съучастници са разпитани пред съдия от Районен съд Шумен. 40-годишният е задържан с постановление на прокурор за срок от 72 часа. Чувалите с тор са върнати на собственика им. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.