Профилактика на остеопорозата организират за 8 март
Профилактика на остеопорозата организират за 8 март / netinfo

По повод 8 март - Деня на жената, Асоциация „Жени без остеопороза" организира информационни кампании съвместно с Регионалните здравни инспекции в градовете София, Плевен, Русе, Пазарджик и Пловдив. Дамите, които все още не са направили тест за своя личен риск от остеопороза, но знаят, че активността и умението да се справят с многобройните задължения и грижи на съвременната жена зависят не на последно място и от здравето на костите, могат да направят това в навечерието на празника.

Те ще имат възможност да чуят и интересна и полезна беседа, изнесена от специалисти от Регионалната здравна инспекция. В Плевен инициативата ще се проведе в залата на РЗИ на  7 март 2011 г. Беседата на тема: „Рискови фактори и профилактика на остеопорозата" ще започне от 16 ч. Входът е свободен.

Проверката на личния риск от остеопороза и измерване на костна плътност започва от 9.00 ч. За измерване на костна плътност е необходимо предварително записване на телефони: 064/82-34-09;84-60-98. Стойността на измерването е 10 лева.