Остава 1 месец до крайния срок за подаване на декларациите за облагане с корпоративни данъци
Остава 1 месец до крайния срок за подаване на декларациите за облагане с корпоративни данъци / Дарик Габрово, архив

 

До крайният срок за подаване на декларациите за облагане с корпоративни данъци остава само един месец - информират от офиса на Националната агенция по приходите- Габрово. До 31 март формулярите трябва да бъдат подадени в НАП, а дължимият данък да бъде платен. Всички фирми, които изпратят формуляра по Интернет, подписан с електронен подпис, и внесат корпоративния данък до тази дата, получават отстъпка от 1% от дължимия корпоративен данък , но не повече от 1000 лв. Заедно с декларацията фирмите представят в НАП и годишния си статистически отчет за дейността. Декларация трябва да подават всички търговски дружества, независимо от това дали са осъществявали дейност през 2010 г.

Фирмите, които не са извършвали дейност през миналата година, подават специална декларация - образец 101 О. Тези лица не подават годишен отчет за дейността. Декларацията за облагане с корпоративни данъци се подава от данъчно задължените лица или от техен упълномощен представител в офиса на НАП - Габрово на ул."Радецка" №11 по регистрация.

Тя може да се подаде също по пощата с обратна разписка, на място в определени пощенски станции в Габрово, Севиево, Дряново и Трявна, където служителите на „Български пощи" задължително издават входящ номер. Най-лесният и достъпен начин за плащането на всички данъци и осигурителни вноски е по Интернет. Плащането на данъци по този начин изисква дебитна карта, регистрация в системите еРау или еВд и в Интернет-страницата на приходната администрация, уточниха още от приходната агенция.