Габрово

Данъчни облекчения за трудоустроените

26 февруари 2011 18:46

Данъчни облекчения за трудоустроените
© Дарик Габрово, архив  

 

   Всички трудоустроени лица в страната могат да ползват данъчни облекчения, когато имат 50% и над 50% намалена работоспособност. Това, обаче трябва да се удостовери с документ на ТЕЛК. Те имат право да намалят годишната си данъчна основа със 7920 лв. Затова обаче трябва да декларират пред офиса на НАП -Габрово доходите си за 2010 г. Ако те са получили доход например от 10 000 лв. през изминалата година, имат право да намалят данъчната основа с 7920 лв. и да платят 10% данък само върху остатъка от 2080 лв.

Това данъчно облекчение може да се ползва включително за годината на настъпване на неработоспособността, а така също и за годината, в която изтича срокът на валидност на експертното решение - коментираха специалисти от габровският офис.

При подаването на годишната си декларация хората с намалена работоспособност трябва задължително да приложат и копие на валидно решение на ТЕЛК, ДЕЛК или НЕЛК.

Хората с намалена работоспособност ще ползват допълнително още 5% отстъпка от дължимия годишен данък , ако подадат декларациите си до 2 май 2011г. по електронен път и внесат дължимите суми.Етикети: данъци, НАП

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#2

Желязка Иванова - 16.03.2016 г. 15:47:43

По-добре кажете "пази боже". Не ми трябват привилегии.

#1

Az - 27.02.2011 г. 10:34:37

Идиоти ! Първо проверете как се дават ТЕЛК решенията. Всеки втори с такова решение . И работят със същите заплати като нас, само че нищо не правят щото са болни. Вземат и по една солидна пенсия. На всичко отгоре не плащат данъци щото им ги облекчавате. Ползват и по голям платен отпуск по кодекса на труда. Държавни и общински такси плащат на половина. Като са болни им забранете да работят или само подходящи длъжности. И тия които работят , нали получават пенсии за какви облекчения да говорим. Ние здравите с два пъти по ниски доходи мъкнем каиша , на "мнимите" болни. Учережденията са пълни с такива "болни" , пушат и пият и за умрелите , а пък за работа болни. Ега ти държавата !

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Диpектоp на мебелна фабpика отишъл в командиpовка в Паpиж. Вpъща се и разказва впечатления: - Страшен град! Какви улици, какви магазини! - А жените? -… Виж още