Представители на Американската асоциация на юристите на визита в Горна Оряховица
Представители на Американската асоциация на юристите на визита в Горна Оряховица / DarikNews.bg, архив

Представители на Американската асоциация на юристите, служители на американското посолство в София и част от екипа на Фондация Български институт за правни инициативи пристигат в Горна Оряховица днес. Посещението е част от реализирането на регионален проект за "Защита, превенция и популяризиране правата на ромите", който се финансира от Асоциацията.

Гостите ще се запознаят от близо с работата на Правната клиника в града, която е основна дейност по проекта. В 11,30 ч. делегацията ще бъде приета от кмета на община Горна Оряховица, инж. Йордан Михтиев. На срещата ще бъдат дискутирани основните проблеми пред ромското малцинство в района и как дейността на Правната клиника може да подпомогне тяхното разрешаване. Ще бъдат обсъдени и различни форми на сътрудничество между Общината и екипа на Правната клиника, с цел по- широко популяризиране и разпространяване на резултатите от проекта.

В 14,00 ч. делегацията ще посети приемната на Правната клиника. От началото на ноември миналата екипът на правната клиника там предоставя безплатни юридически съвети и консултации на граждани в неравностойно социално положение, като приоритетна цел на проекта е да бъдат консултирани представители на ромското малцинство в града и да се идентифицират типични за тях правни проблеми.