Автобус на Атака от Кюстендил премина сръбския граничен пункт Рибарци
Автобус на Атака от Кюстендил премина сръбския граничен пункт Рибарци / Даниела Атанасова, Дарик Кюстендил

Автобус с членове и симпатизнати на Атака от Кюстендил премина сръбската граница на пункт Рибарци след  продължила почти 1.30 ч. проверка.

Много от 37-те пътници в автобуса бяха подложени и на лична проверка от страна на властите в Сърбия. Преди това щателно провериха и автобуса. "Извиниха ни се, че са ни забавили. Оправдаха се с часовата разлика. До Босилеград ни ескортира полицейски автомобил", каза за Дарик представителят на общинското ръководство на АТАКА Гроздан Грозданов.

Петима представители на Софийската  организация на ВМРО-НИЕ не успяха да преминат границата. Причината е, че водачът на автомобила е с изтекло пълномощно за управление на МПС, а на другия пътник личната карта е нахапана от куче. "Няма да се откажем. Ще поднесем цветя на паметника на Левски в Босилеград в понеделник. Ние нищо не носехме и пак ни върнаха. Проверяваха ни дали носим венци, с нас е самото знамето на ВМРО-НИЕ, но ние го бяха скрили старателно", каза зам.-председателят на организацията Емил Найденов.

Автобус на Атака от Кюстендил премина сръбския граничен пункт Рибарци
netinfo

Близо 20 са сръбските полицаи, които изпълняват служебните си задължения. По информация на Дарик още в четвъртък те  предупредили колегите си, че няма да пропускат организирани групи, защото се очаквало преминаване на агитка на "Левски".

На ГКПП Олтоманци бе и областният управител Любомир Анчев, както и секретарят Борислав Георгиев.

Автобус на Атака от Кюстендил премина сръбския граничен пункт Рибарци
netinfo