Явор Дачков вбесен от изявлението на Борисов
Явор Дачков вбесен от изявлението на Борисов / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Явор Дачков вбесен от изявлението на Борисов
38380
Явор Дачков вбесен от изявлението на Борисов
  • Явор Дачков вбесен от изявлението на Борисов

Заместник-главният редактор на вестник „Галерия" Явор Дачков е вбесен от изявлението на премиера Бойко Борисов, който по думите му прави внушения в посока на това, че хора от вестника имали интерес да взривят колега в собствената си редакция.

В „Челюсти" по Дарик Явор Дачков коментира: „В България има малоумни медии, които вместо колегиална солидарност обърнаха прожектора към нас и изфабрикуваха тезата, че ние сме сложили бомба, която може би щеше да убие наш колега, който беше вътре във вестника". Все едно е кой е сложил тази бомба, защото никой не се интересува какво се случва - нито от слушащите предаването, или тези, които ръководят държавата, или които се занимават с журналистика".

За депутата Тодор Великов главният редактор на „Галерия" коментира: „Това е едно абсолютно леке от Велико Търново, срещу което се борихме още, когато бяхме в СДС. Евгени Дайнов беше изписал тонове мастило за този човек, който после мина в ДСБ, след това мина в РЗС, след това в ГЕРБ. Това е източникът на Бойко Борисов. Това е абсолютно несериозно".

Според Дачков всички членове на комисията, която трябва да осъществява контрол на Държавната агенция за национална сигурност, имат разработки в ДАНС за връзки с контрабандата и изброи иманета на Димитър Дъбов, Иван Петров и Иван Костов. 

Цялото интервю с Явор Дачков чуйте в прикачения звуков файл