Оборудваха с рампа втория етаж в Съдебната палата
Оборудваха с рампа втория етаж в Съдебната палата / Добрички окръжен съд

Нова рампа е изградена между двете тела на сградата на Съдебна палата Добрич, съобщават от Окръжния съд. С нея се осигурява достъпна среда за хората с увреждания. За сигурността им е монтирана и ръкохватка покрай стената. Поставени са стикери, насочващи посетителите. Подходът се намира в близост до асансьора, оборудван с бутони с брайлова азбука и с необходимите парапети за граждани със специални нужди, допълват от съда. С него те могат да достигнат всеки етаж на Съдебната палата.

Рампата и ръкохватката към нея са обозначени с контрастна оранжева боя, съгласно изискванията на Наредба 4 за проектиране, изпълнение и поддържане на строежите в съответствие с изискванията за достъпна среда на населението. Предстои да бъде направена такава маркировка и на външните стълби на Съдебната палата.

По молба на сдружения на хората с увреждания, през лятото на 2010 г. бе потърсено съдействието на община Добрич за поставяне на пътен знак за паркомясто, предназначено за автомобили на инвалиди на служебния паркинг на Съдебната палата. През 2008 г. бе изградена рампа за достъп на хора с увреждания до първия етаж на Съдебната палата. Същата година се извърши преустройство на санитарно помещение, за да бъде ползвано от гражданите със специални потребности, припомнят от Добричкия окръжен съд.

Оборудваха с рампа втория етаж в Съдебната палата
netinfo