Веселин Мартински: Няма друг заподозрян по делото Белнейски
Веселин Мартински: Няма друг заподозрян по делото Белнейски / снимка: DarikNews.bg, архив
Веселин Мартински
37534
Веселин Мартински
Марин Марковски
Веселин Мартински
Марин Марковски
  • Веселин Мартински
  • Марин Марковски
  • Веселин Мартински
  • Марин Марковски

Няма друг заподозрян по делото „Белнейски". Правим всичко възможно да установим притежателя на биологичния материал, намерен върху тялото на едно от момичетата, който не е на Лазар Колев. Това заяви за Дарик следователят по делото Веселин Мартински.

Утре се навършват 5 години от смъртта на сестрите Росица и Христина Белнейски.

На 7 февруари тръгва делото в Пазарджишкия съд, което ще се гледа цяла седмица при открита врата. Няколко дни преди старта на процеса майката на единствения обвиняем по делото Лазар Колев - Мариана заяви, че бившият заместник-министър на транспорта Георги Петърнейчев не е разпитван по делото "Белнейски" и в папките не фигурира неговото име, както и това на неговия син: „Този човек дори не е разпитан, и синът му също". Мариана Колева беше категорична, че делото ще бъде разтакавано и отложено, защото „после идват избори". Тя очаква обрат по делото, ако процесът не се гледа в Пазарджик.

Майката на убитите сестри Фани Белнейска заяви, че има много нова информация, която не е изнесена и е поверена от определени хора.

Следователят Мартински каза пред Дарик, че „по тялото на едно от момичетата има чужд биологичен материал - мъжки, който е различен от този на Лазар. Правим всичко възможно да установим притежателя на този биологичен материал. Той бе категоричен, че Лазар Колев е платил за фалшивото си алиби, а не неговият вуйчо Паун Лазаров. Затворникът, по чиито показания се базира голяма част от обвинителния акт по делото, е дежурен свидетел по такива процеси, каза адвокатът на Лазар Колев Марин Марковски: „Има една ДНК-експертиза, която е много съмнителна, и нищо повече по делото". Въпреки твърденията си, Марковски заяви, че българското правосъдие няма да допусне съдебна грешка: „Нямам причина да се съмнявам в отговорността и честността на съдебния състав".