Близо 400 000 евро струвала свободата на Ангел Бончев
Близо 400 000 евро струвала свободата на Ангел Бончев / снимка: Sofia Photo Agency, архив

397 000 евро е откупът, който е платила Камелия Бончева, за да бъде освободен съпругът й Ангел Бончев, който беше отвлечен през 2008 година.

Бившият президент на футболен клуб Литекс от своя страна е заплатил 157 000 евро, за да бъде освободена съпругата му, която беше похитена впоследствие.

Бончев даде показания пред Софийския градски съд, който гледа делото срещу групата, обвинена в извършването на знаковите отвличания у нас през последните години, по известна като "Наглите".

По-рано свидетелства и Денислав Величков, също сочен за жертва на групата. За него роднините му платили 202 000 евро откуп.

Междувременно съдът измениха мярката за неотклонение на Кирил Кирилов-Шкафа – един от групата на „Наглите”, в най-леката мярка „подписка”. Той обаче няма да излезе от ареста, тъй като в момента излежава 14-годишна присъда в затвора във Враца, съобщи БГНЕС. Защитата на Кирилов поиска по-лека мярка от „задържане под стража” по делото „Наглите”, тъй като докато е в затвора, той може да работи, а най-тежката мярка за неотклонение, която му е наложена в София не позволява това.

Бандата на "Наглите" беше разбита след две мащабни полицейски операции в края на 2009 г. Тогава бяха арестувани над 30 души, но по-голямата част от тях бяха пуснати от ареста.

В съдебната зала Ангел Бончев и съпругата му, също жертва на групата за отвличания, разказаха ужасяващи подробности за живота в плен. Прочетете ТУК.