Две детски площадки строят в Тервел
Две детски площадки строят в Тервел / община Тервел

В Тервел направиха първа копка на детски площадки в квартал "Изгрев" и между улиците "Хан Аспарух" и "Ал. Стамболийски", съобщават от общината. Започнато е и строителството на градинка между улиците "Цар Калоян" и "Княз Борис".

Те се реализират по проект "Благоустрояване на населените места в община Тервел". В рамките му ще се изградят 872 кв.м. тротоарни и 586 кв.м. декоративни настилки и пясъчници за малчуганите. Ще се монтират 22 нови пейки, две пързалки, люлки. Предвижда се да се засадят осем широколистни и иглолистни дървета, над шестотин различни видове храсти и многогодишни цветни видове.

След като двете детски площадки и градинката бъдат въведени в експлоатация, ще започне втория етап от реализирането на проекта - реконструкция на улиците и тротоарните площи в Тервел, както и обновяването на мрежата от улично осветление в селата Кочмар, Коларци и Нова Камена.

На 10 февруари в община Тервел ще се отворят офертите на строителните фирми, които ще се конкурират за реконструкция на улици „Димитър Дончев", „Трети март" , „Стара планина", „Средна Гора", „Баба Тонка" и две спортни площадки в града.