Морето тема в литературен конкурс
Морето тема в литературен конкурс / netinfo

Творби за морето ще участват в Национален литературен конкурс „Море". Той се организира от читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985" с подкрепата на Община Бургас. Съорганизатори са Издателска къща "Знаци" и Младежки културен център.
Участието в конкурса е явно и може да участва всеки на възраст от 15 до 25 години. Приемат се творби в жанровете: поезия - стихотворения до пет броя или цикъл, проза - есе до три броя.
Произведенията трябва да се предадат в три печатни екземпляра, на адрес: Бургас 8011 ж.к."Меден рудник" бл. 425 партер. Те не трябва да са публикувани до сега и в момента да не участват в други конкурси. Творбите ще се оценяват от 3-членно жури от изявени творци от Бургас и страната. Крайният срок за участие е 31 март 2011 г.
Голямата награда на журито ще е грамота, парична награда и статуетка. На отличения ще бъде отпечатана и стихосбирка. Приз ще даде и композитора Стефан Диомов за "Стихотворение текст за песен". За всеки жанр ще бъдат дадени по три награди - І, ІІ, ІІІ /парична награда и грамота/. Ще има и поощрения. На всеки две години ще се издава и сборник с номинираните произведения.