Варна

116 сватби месечно във Варна

20 януари 2011 11:53 | Автор: Пламен Петров

116 сватби месечно във Варна
© Sofia Photo Agency, архив  

Със 72 по-малко са гражданските бракове, сключени във Варна през миналата година, в сравнение с предходната година. През 2010-а заветното „Да" са си казали 1391 влюбени двойки, съобщиха за Дарик от Ритуална зала.
Най-възрастният младоженец е бил на 80 години. Достолепният дядо си е взел 36 години по-млада от него булка, разкри началникът на "Радостни ритуали" към общината Весела Великова.

78 от браковете пък са били смесени. Предпочитани за брачни партнори са жители на бившите съветски републики. Във вечна вярност варненци се вричат и на германци и американци. Доста българи, живеещи в странство, се връщат в родината, за да се оженят на родна земя, посочи Великова.

Практиката показва, че като цяло българинът е традиционалист и прави сватби основно в ресторанти. Не липсват обаче и такива, които желяат да чуят Менделсон на яхта в морето, на плажа или в градина на открито.

Символика в датата са потърсили 6 влюбени двойки, бракосъчетали се на 11.01.2011 г. във Варна. Засега 4 са резервациите за другите две култови дати през годината - 11.11.2011 и 20.11.2011 г.

Промяна на тарифите в Ритуална зала не се очакват и трета година остават едни и същи, увери шефката на Ритуалния дом.

 Етикети: граждански брак, сватба, празник, символика

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Пленарна зала

Слушай Дарик Варна на живо

С помощта на: TCV

Двама приятели водели дълъг и продължителен разговор по класическата тема секс. По едно време се усетили, че прекаляват. – Хайде да сменим темата. – Добре.… Виж още